Novi razgovori o granicama Podgorice i Zete

foto: Dan

Nova runda pregovora između odbora za razgraničenje Glavnog grada Podgorica i opštine Zeta počela je u Ministarstvu javne uprave. Nešto prije 12 sati došli su predstavnici Opštine Zeta Mihailo Asanović, predsjednik, Milan Stanović, v.d. sekretara za planiranje prostora, Bojan Popović, v.d. sekretara za finansije, dok su ime Glavnog grada stigli Miljan Barović, sekretar za urbanizam, Balša Špadijer, sekretar za finansije, i Milica Kadović, v.d. direktorice Direkcije za imovinu.

Spor između Glavnog grada i Zete je naslijeđen. Zeta je samostalnost dobila političkom odlukom u državnom parlamentu presudno glasovima poslanika DPS-a i URA 2022. godine. To je učinjeno, a da prethodno nisu utvrđene granice.

Prostorni urbanistički plan Podgorica vidi granice Glavnog grada rijekom Cijevne do mosta na Cijevni i onda sjeverno tako da i bazen crvenog mulja i Kombinat aluminijuma pripada Podgorici. Zeta ovo spori i traži kompletnu katastarsku opštinu Cijevna i pola katastarske opštine Dajbabe. 

Prema poslednjim najavama biće podijeljena samo nesporna teritorija dok ostali dio ide na arbitražu, a to znači da će Vlada formirati komisiju koja će povući granice. 

Podgorica je već u vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića povukla privremene granice sa Tuzima, i, kako mnogi tvrdi, ostala bez teritorije koja je činila glavni grad. 

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.