O izborima u Šavniku na posebnoj sjednici

Foto: Screenshot/YouTube

Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu nastavio je rad i na današnjoj sjednici formirana je komisija koja će pregledati dokumentaciju članova nevladinog sektora i akademske zajednice koji su zainteresovani da učestvuju u radu odbora.

Predsjedavajući Vasilije Čarapić najavio je da će inicirati tematsku sjednicu povodom izbora u Šavniku.

“Po meni je besmisleno da negdje nastavimo rad u dijelu reforme drugih izbornih zakona ukoliko imamo taj opterećujući faktor u praksi kada je u pitanju Šavnik”, kazao je Nikola Rovčanin (Demokrate).

“Problem Šavnika je isti u dijelu izbornog zakonodavstva kao i svaki drugi zakonski problem ili zakonsko rješenje koje nam se ne sviđa, a usvojili smo ga prethodno kroz izbornu reformu”, ističe Mihailo Anđušić (DPS).

“Moramo uzeti u obzir da nije Šavnik jedina problematična lokalna samouprava u Crnoj Gori. Dakle, moramo uzeti u obzir da mi imamo jednu Andrijevicu i moramo uzeti u obzir da mi imamo jednu Budvu”, kazao je Nikola Zirojević (SD).

“Ne bih stavila znak jednakosti između Šavnika i drugih opština gdje su izborni procesi legalno sprovedeni”, poručila je Simonida Kordić (NSD).

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.