Odović: Deklaracija de Challiot za održiviju budućnost

foto: Ministarstvo

Deklaracija de Challiot koja će danas biti potpisana ocrtaće sveobuhvatnu strategiju za postizanje dekarbonizacije i osnažiti građane da postanu aktivni učesnici u izgradnji održivije budućnosti, saopštio je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

Nadovezujući se na plodne diskusije održane tokom nedavne večere sa kolegama iz Francuske, Malte, Litvanije i SAD i drugih država u Palati Challiot, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine istakao je da ujedinjenost u posvećenosti vodi ka održivijoj budućnosti.

„Razgovori su istakli kritičnu potrebu za dekarbonizacijom i podizanjem svesti javnosti o ključnim pitanjima životne sredine. Prepoznajući međusobno povezanu prirodu ekonomskog, ekološkog i društvenog blagostanja, Odović je naglasio da aktivno se radi na zajedničkoj budućnosti koja njeguje zdravije okruženje za sve građane“, navodi se u saopštenju.

Ova posvećenost poprima poseban značaj unutar zidina Palate Challiot_. Dom koji prikazuje evoluciju građevinarstva i arhitekture od srednjeg vijeka do danas, Palata služi kao snažan podsjetnik na trajni uticaj čovječanstva na našu okolinu.

U okviru ovog simboličnog okruženja sa ponosom je najavio predstojeću „Declaration de Chaillot“. Ova deklaracija će ocrtati sveobuhvatnu strategiju za postizanje dekarbonizacije i osnažiti naše građane da postanu aktivni učesnici u izgradnji održivije budućnosti.

“Deklaracija de Challiot, koja će biti potpisana danas, predstavlja važan korak ka ostvarivanju ciljeva koji su od krucijalnog značaja za izgradnju odživije budućnosti”, naglasio je Odović.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.