Odović na radnom doručku sa novinarima: Dok sam na čelu Ministarstva, radićemo samo uz apsolutno poštovanje vladavine prava

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sa saradnicima, upriličio je u petak u prostorijama ministarstva, radni doručak sa predstavnicima crnogorskih medija.

Ministar je kazao da je ovo tek početak ovakvih susreta čime se želi doprinijeti transparentnosti rada i upoznavanju javnosti sa pitanjima koja su u fokusu rada ministarstva i budućim planovima.

Tokom radnog doručka sa novinarima bilo je riječi o nekoliko važnih tema kao što su zakup plaža, Institut Igalo, Prostorni plan Crne Gore, kao i Lamela”C”.

Odović je naglasio da će prema novom cjenovniku za zakup plaža koji će biti primijenjen od oktobra ove godine, država ostvariti prihod od 14 miliona eura, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni period.

Govoreći o Institutu Igalo, Odović je istakao da će procjena imovine biti objavljena kada bude gotov plan spašavanja ove zdravstvene institucije.

„Institut Igalo predstavlja krunski dragulj naše zdravstvene i turističke ponude. Plan spašavanja znači da ćemo imati konkretnu mapu puta, šta će sa tih deset miliona, koliko je potrebno Igalu kao prva tranša, biti urađeno. Zaista sam zajedno sa svojim kolegama kako iz svog, tako i drugih resora radio sa punim srcem, te sam uvjeren da ćemo zajedničkim snagama doći do najboljeg rješenja za Institut, ali i sve zaposlene”.

Na pitanja novinara o planskim dokumentima kao i o Prostornom planu Crne Gore, ministar Odović kazao je da se ubrzano radi na izradi svih planskih dokumenata, dok za PPCG očekuje konstruktivne predloge i sugestije kako bi se učinio što kalitetnijim i dostojnijim za sve građane Crne Gore.

“Osnovni princip je da Crna Gora bude pokrivena planovima kako građani ne bi bili prinuđeni da grade nelegalno”, istakao je Odović.

Upitan na temu „Lamele “C”, ministar je naglasio da će raditi uz apsolutno poštovanje vladavine prava, te da će poštovati odluke suda kako u ovom tako i u svim drugim slučajevima.

Na kraju, ministar je izrazio izuzetno zadovoljstvo zbog velikog odziva novinara i kazao da njihov glas ima izuzetan uticaj na oblikovanje politike i način djelovanja Ministarstva. Takođe, istakao je i da svojim radom i profesionalizmom daju doprinos pozitivnim promjenama, te da su im vrata njegovog resora uvijek otvorena za sva pitanja i konstruktivni dijalog koji doprinose sveukupnom preosperitetu društva.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.