ODT traži od Skupštine odobrenje da krivično goni Đeljošaja

Foto: Facebook

Osnovno državno tužilaštvo uputiće urgenciju Skupštini Crne Gore za odobrenje da krivično goni bivšeg predsjednika Opštine Tuzi, a sada potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja.

Zbog optužbe da je pozivao na otpor kada se sa građanima Tuzi 2021. godine usprotivio mjerama protiv koronavirusa Vlade Zdravka Krivokapića, protiv Đeljošaja je pokrenut krivični postupak.

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da je branilac Đeljošaja u septembru prošle godine od suda zahtijevao da se krivični postupak protiv Đeljošaja prekine, budući da on kao poslanik uživa imunitet i ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost.

Taj podnesak je upućen nadležnom državnom tužilaštvu.

“Na današnjem glavnom pretresu nadležni državni tužilac je obavijestio sud da je ODT u Podgorici dana 12.10.2023. godine zatražilo od Skupštine Crne Gore odobrenje za krivično gonjenje ovdje okrivljenog N.Đ., nakon čega se obraćalo ponovo dana 15.11.2023. godine Skupštini Crne Gore, pri čemu je dana 27.11.2023. godine Skupština Crne Gore od ODT-a u Podgorici zatražila dostavljanje optužnog akta iz ovog predmeta, koji joj je i upućen i ista ga je primila dana 08.12.2023. godine. Međutim, do dana održavanja ovog glavnog pretresa Skupština Crne Gore nije obavijestila ODT Podgorica po navedenim aktima, iz kojih razloga će ODT Podgorica uputiti urgenciju radi postupanja”, kazali su iz suda.

Kako nisu bile ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, on je odložen za 28. februar.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.