Omeragić: O ulasku BS u Vladu kad budemo zvanično pozvani

Foto: BS

Sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke, povodom 26. februara, Dana partije održana je večeras u Bijelom Polju. Kako je saopšteno iz te partije, iskazano je zadovoljstvo da je BS već 18 godina na ispravnom putu, sa jasnom vizijom i jasnom politikom kojom je u prethodnom periodu značajno poboljšan položaj Bosnjaka u Crnoj Gori ali i Crna Gora, kao samostalna i građanska država, izvedena ne evropski i euroatlanski put.

Glavni odbor je konstatovao da je Bošnjačka stranka stabilan i respektabilan politički subjekt sa šest poslanika u Skupštini Crne Gore i sa širokim koalicionim kapacitetom, te da je spremna da i u narednom periodu daje doprinos sveukupnom nepredovanju Crne Gore ka boljoj, prosperitetnijoj i evropskoj budućnosti.

“U tom kontekstu Bošnjačka stranka će, kada dođe vrijeme za važne političke odluke koje se odnose na eventualnu participaciju u izvršnoj vlasti, dobro razmotriti sve aspekte eventualnog učešća i donijeti ispravnu odluke, kao i prethodnih 18 godina”, saopšteno je iz te partije.

Glavni odbor je iskazao punu podršku predsjedniku i Predsjedništvu partije, uz konstataciju da je snažna i jedinstvena Bošnjačka stranka najveći garant dobrog položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i evropskog puta Crne Gore.

Portparol Bošnjačke strane Adel Omeragić saopštio je da na današnjoj sjednici Glavnog odbora nije bilo govora o ulasku te partije u 44.  Vladu, budući da nije zvanično ni pozvana da bude dio pregovora oko rekonstrukcije. Takođe, kako je kazao, nije bilo riječi ni oko koalicije u Bijelom Polju.

“Kad bude došlo do zvaničnih pregovora o vladi, mi ćemo se prema tom pitanju odrediti”, istakao je Omeragić.

Dodao je da u ovom trenutku ne postoje “druga razmišljanja” u pravcu lokalne koalicije, koju BS u Bijelom Polju čini sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD).

Na pitanje o eventualnom raskolu unutar BS, Omeragić je odgovorio:

“BS djeluje kompaktno, jedinstveno, i sve odluke se donose većinski na organima partije. Sve spekulacije koje su se pojavile u medijima zaista ne stoje.”

Portparol BS je rekao i da je na sjednici komentarisana aktuelna politička situacija, te da Bošnjačka stranka pomno prati sva dešavanja i da će u zavisnosti od situacije zauzeti stav.

Šahman tražio da ostane član GO, nije prihvaćeno

Sead Šahman više nije član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, jer se zbog starosne granice, po automatizmu, više ne nalazi na mjestu predsjednika Foruma mladih, saznaje Portal RTCG. Uprkos tome, Šahman je tražio da ostane član GO, što nije uvaženo na današnjoj sjednici u Bijelom Polju.

Za novu predsjednicu Foruma mladih Bošnjačke stranke izabrana je Suada Musić.

Osman Nurković negirao je nezvanične informacije da su on i Suljo Mustafić tražili odgovore od predsjednika partije Ervina Ibrahimovića zašto do sada BS nije u vlasti. Nurković je pozvao na jedinstvo partije.

Takođe, govoriće se i eventualnom napuštanju lokalne koalicije u Bijelom Polju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD), te opciji da godinu dana vrše samostalno vlast uz podršku aktuelne parlamentarne većine.

Na dnevnom redu naći se se i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Poslanik Jasmin Ćorović kazao je ranije da je podnošenje izvještaja predsjednika partije Ervina Ibrahimovića uobičajena praksa na Glavnim odborima stranke.

“Biće radno i paradno. Zakazano je i Predsjedništvo partije, a nakon toga i sjednica Glavnog odbora gdje ćemo svakako razmatrati izvještaje koji su ustaljeni početkom godine”, kazao je on.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

Izvor: RTCG/CdM

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.