Opstruirao istragu ubistva Šćekića pa kupio 20.949 m2 zemljišta i dobio stan od Vlade

Dragan Đurović

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Dragan Đurović, koji je optužen da je ostruirao istragu ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, značajno je uvećao svoju nepokretnu imovinu, ali i primanja nakon tog zločina.

Bivši načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milan Vujanović optužio je prije dva dana Đurovića da je opstruirao istragu ubistva Šćekića, koje se dogodilo 30. avgusta 2005. godine.

“Na lice mjesta sam stigao dok je iz čovjeka još izbijala krv. Bio sam pod stresom ali ne toliko da ne mogu da upravljam svojim postupcima i ne znam što treba da se uradi. Sa lica mjesta idem direktno u Ministarstvo, gdje čeka ekipa ljudi, koja treba da donese odluke. Ako kriminalac odluči da ubije policajca i to policajca visokog ranga onda mora biti svjestan posljedica koje to proizvodi. Ako države ima. Doživio sam jedan od najtežih poraza u životu. Sa mnom je bio tadašnji direktor policije Mićo Orlandić, došli smo kod ministra Dragana Đurovića, ja sam saopštio šta bi trebalo da se radi, nabrojao aktivnosti… ali Đurović je rekao – nećemo mi ovdje nikakvu “Sablju”. To je ličilo na Monti Pajton”, rekao je Vujanović u emisiji “Načisto” kod Petra Komenenića.

U zvaničnoj dokumentaciji Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), odnosno nekadašnje Komisije za sprječavanje sukoba interesa, može se vidjeti da je nedugo nakon ubistva Šćekića plata Đurovića porasla sa 408 eura (2005. godine) na 928 eura (2007. godine).

Prema podacima portala PRESS, u istom periodu Đurović je postao vlasnik 20.949 m2 zemljišta (ruševina 55 m2) u katastarskoj opštini Slap u Danilovgradu. Te nepokretnosti upisane su u katastru u maju i septembru 2007. godine i stečene su kupovinom.

Prema podacima sajtova za prodaju nekretnina cijene zemljišta u KO Slap u Opštini Danilovgrad kreću se oko šest eura po metru kvadratnom, što znači da Đurovićevo zemljište danas vrijedi oko 125.000 eura.

List nepokretnosti

U imovinskom izvještaju Đurovića za 2005. godinu može se vidjeti da je imao stan od 85 kvadrata. Dvije godine kasnije prijavio je postojanje stana od 138 m2.

“Napomena: Stan kupljen od sredstava dobijenih od banaka i Vlade, otplata će se izvršiti prodajom postojećeg stana u Moskovskoj ulici”, piše u Đurovičevom imovinskom kartonu.

Imovinski karton

Lokacija na kojoj se nalazi zemljište Đurovića:

Dragan Đurović od 16. septembra 2013. do 16. septembra 2021. godine bio je direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

Vlada premijera Duška Markovića imenovala je Đurovića u novembru 2018. godine na poziciju predsjednika Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva, gdje se i danas nalazi.

Autor: Vl. O.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me