Optužene redom puštaju, sajt suda ne radi mjesecima

Nakon poslednje odluke sudija Vrhovnog suda o puštanju iz pritvora osumničenih za pljačku državne imovine u slučaju „Plantaža“ otvorilo se opet pitanje ko sve sjedi u foteljama pravosudnih institucija, kojima je decenijama komandovala Vesna Medenica, inače i sama osumnjičena za nezakonit uticaj kod sudija upravo Vrhovnog sud, i to u više slučajeva.

Nezadovoljni građani i javnost se sa punim pravom pitaju da li je opet na djelu korupcija na najvišem mogućem nivou, s obzirom na “istoriju djelovanja“ pomenute institucije.

Podsjećamo, bivši službenik Uprave policije Darko Lalović izašao je iz pritvora 18. septembra u kome se nalazio zbog sumnje Specijalnog tužilaštva da je dio kriminalne grupe Miloša Medenice, sina gorepomenute Vesne, koja se između ostalog bavila i švercom marihuane.

Vrhovni sud je ocijenio da nema opasnosti da će se Lalović dati u bjekstvo po kom osnovu je do sada boravio u spuškom Istražnom zatvoru.

Bivši predsjednik Plantaža, Veselin Vukotić juče je pušten iz spuškog zatvora. Odluka o njegovom puštanju uslijedila je nakon što je Vrhovni sud Crne Gore odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se Vukotiću, kao i bivšim članovima Odbora Dušanu Peroviću i Božu Mihailoviću, produži pritvore za još mjesec.

Vukotić i još pet bivših članova Odbora direktora “Plantaža” uhapšeni su u julu zbog sumnje u malverzacije u poslu sa fabrikom briketa, u kojem je državna kompanija navodno oštećena za 380.000 eura. Ranije su iz pritvora pušteni Đorđije Rajković i Sead Šahman. Bivša direktorica marketinga Anica Hajduković nakon saslušanja je puštena da se brani sa slobode.

U pritvoru je povodom tog slučaja i dalje samo Verica Maraš. Bivšoj direktorici kompanije „Plantaže“ pritvor je 22. septembra produžen za još 30 dana, pa bi se uskoro moglo očekivati i njeno puštanje, ako uzmemo u obzir sve navedeno i poslednju praksu koju sprovode sudije Vrhovnog suda.

BORBA nije uspjela da pronađe sajt najviše pravosudne instance i upozna se sa likom i djelom ljudi koji su olako donijeli odluke i procijenili da nema opasnosti da uhapšeni pobjegnu iz države, iako su osumnjičeni za teška krivična djela.

Uspjeli smo samo da pronađemo saopštenje sa sjednice Sudskog savjeta od 7. marta ove godine da je nakon sprovedenog zakonskog postupka i utvrđene rang liste, donijeta odluka da se za sudije Vrhovnog suda izaberu dosadašnje sudije Višeg suda u Podgorici Ranko Vukić, Tatjana Ljujić, Zoran Šćepanović, Jelena Čabarkapa.

Odlukom Sudskog savjeta u Vrhovni sud izabrani su i dosadašnje sutkinje Apelacionog suda Milenka Žižić, Nevenka Popović, Seka Piletić, Marijana Pavićević, Katarina Đurđić i dosadašnje sudije Upravnog suda Vojin Lazović i Snežana Vukčević.

Izvor: Borba

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.