Pejović: Neće biti povećanja PDV-a

Pejović

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović kazao je danas da neće doći do ukidanja penzijsko-invalidskog osiguranja, te da će minimalna zarada uskoro iznositi 700 eura. Kaže da penzioneri nemaju potrebu da brinu o svojim penzijama, i da se to neće promijeniti. Dodao je i da neće biti povećanja PDV-a.

On je u reagovanju na izlaganje poslanika DPS-a Jefta Erakovića rekao da je i prilikom implementacje programa Evropa sad 1 bilo nogo propagande.

“Kada se radilo o zdravstvenom osiguranju pričalo da će biti ukinuto, a za njega se izdvaja pola milijartede. To je bila propaganda koja nije prošla.Sto se tiče penzijsko-invalidskog osiguranja, neće biti ukinuto”, istakao je Pejović.

Kaže da će građani kao posljedicu svega imati sigurne penzije, koje će biti mnogo veće.

“Kada ste vi bili na vlast minimalna penzija je bila 143 eura, a sad iznosi 450 eura. Od 2009. godine Crna Gora je bila zadužena malo više od 1 milijardu pa ste se za 10 godina zadužili skoro 4 milijarde, a platu ste povećali 50 eura”, kazao je Pejović.

Pitao je i gdje je 40. 000 radnih mjesta koje je DPS obećao 2012. godine.

“Vi ste 2012. godine obećali 40.000 radnih mjesta, nigdje toga nema, gdje su vam? Ova vlada je zaslužna za IBAR, glasali ste za IBAR ali ne i za imenovanja. Da ste se vi pitali i danas ne bismo dobili IBAR – drugi poslanički klubovi iz opozicije su glasali, i oni su dali doprinos, a vi niste. O vladavini prava najbioje govori o ko je danas pod istragom i ko je u Spužu. To su rezultati vladavine prava pod vašom vlašću”, rekao je Pejović Erakoviću.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.