Petar Lazović saslušan u SDT-u zbog šverca tone kokaina

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, Petar Lazović, saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je sa Milanom Popovićem, Miletom i Bojanom Ojdanićem, švercovao drogu, saznaje Libertas.

Sva četvorica nalaze se odranije u pritvoru.

“P.L. je saslušan kao osumnjičeni u krivičnom predmetu istrage i protiv okrivljenih M.O, B.O. i M.P. za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a povodom neovlašćenog prevoza 1.044 kilograma kokaina iz Ekvadora u Belgiju sa namjerom dalje prodaje u zemljama Zapadne Evrope i u Crnoj Gori, u 2021. godini”, saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić, portparol SDT-a.

Svi osumnjičeni su, naveo je on, iznijeli odbranu u prisustvu izabranog branioca i nijesu odgovarali na pitanja državnog tužioca.

Petar Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Podgorički Viši sud je, krajem aprila ove godine, potvrdio optužnicu protiv grupe vođe kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera, u kojoj su, osim Lazovića, i policajac Ljubo Milović, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Radoje Živković, Radovan Pantović, Radovan Mujović, Duško Roganović, Nikola Spasojević i Nikša Perović.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.