Po nalogu SDT: Uhapšen policajac i još tri osobe, osumnjičeni za šverc 2,5 tona kokaina

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva SDT, Specijalno policijsko odjeljenje jutros je uhapsilo crnogorske državljane M.B., N.B., N.N. i Z.K., službenika policije i protiv njih ali i protiv još dvije osobe će podnijeti krivičnu prijavu, zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je državni tužilac i portarpl SDT-a Vukas Radonjić.

Prema riječima Radonjića iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, proizilazi da su uhapšeni, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja narkotika, pa su, u više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2,563 tona kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije.

“U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela, dok će lišeni slobode, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih”, zaključio je Radonjić.

Izvor: Vijesti

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.