Počeli pregovori o objedinjavanju Luke Bar

FOTO: VLADA CRNE GORE

Premijer Abazović je istakao da Vlada Crne Gore ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović započeo je danas pregovore o preuzimanju sa turskom kompanijom Port of Adria koja upravlja dijelom Luke Bar.

Premijer Abazović je istakao da Vlada Crne Gore ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, uz ozbiljan plan i uspješno poslovanje ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to do sad bio slučaj.

– Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo- istakao je tim povodom predsjednik Vlade.

Abazović je ocijenio da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar pokazala kao potpuno promašena politika i da Vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promijeniti cijelu Crnu Goru.

– Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Damjanović, ministar finansija, dok su pomenutu kompaniju predstavljali Mehmet Kutman, predsjednik i Sedat Kara, izvršni direktor Port of Adria- navodi se u saopštenju.

Izvor: Dan

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.