Pogledajte šta se na Fejsbuk – profilima mijenja od 1. decembra

Ilustracija

Kompanija Fejsbuk obavijestila je korisnike da će od sledećeg mjeseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila.

Ta polja obuhvataju vjerske stavove, političke stavove, adrese i polje „zainteresovani za”, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.

Promjena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promjene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje.

„Kao dio naših napora da učinimo Fejsbuk lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obavještenja ljudima koji su popunili ova polja, obavještavajući ih da će biti uklonjena”, navedeno je u saopštenju kompanije.

Obavještenje ukazuje da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija.

Odluka „Fejsbuka” da se riješi ovih specifičnih polja profila dio je napora da unaprijedi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarjele.

Vrijedi napomenuti da su polja informacija koja je „Fejsbuk” odlučio da ukloni – ona koja druge velike društvene mreže ne nude. Platforme kao što su Instagram i Tik-tok imaju obrazac jednostavnih biografija koje omogućavaju korisnicima da podijele podatke o sebi ne ulazeći u konkretne detalje, kao što su politički ili vjerski stavovi”, piše portal techcrunch.com.

Ranije su ljudi možda bili zainteresovani da svoje profile popune dodatnim informacijama, ali pošto su pravila kršenja privatnosti sve jasnija i definisanija – korisnici možda više neće željeti da dijele dodatne detalje o sebi na mreži.

„Meta” je inače prošle nedelje otpustila 11.000 radnika, što je oko 13 odsto njene radne snage.

IZVOR: RTS, TECHCRUNCH.COM

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me