Pokret Evropa sad!: Prekinite agoniju, vratite mandate građanima

Današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak političkog haosa koji je izazvala pala 43. Vlada i skupštinska većina okupljena oko nje i jedino odgovorno rješenje je vraćanje mandata građanima i vanredni parlamentarni izbori, ocijenili su u Pokretu Evropa sad.

“Formiranje neke nove Vlade bez izbora predstavljalo bi novu neodgovornost prema građanima i državi, kojom bi se stvorio još veći haos u institucionalnom sistemu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Oni su pozivali poslanike u crnogorskom parlamentu da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, a potom skrate mandat Skupštini i omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena.

“Vanredni parlamentarni izbori bi omogućili novi sastav crnogorskog parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u vd stanju ili blokadi. Sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa”, poručili su iz Pokreta.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me