Policija odbila da asistira inspekciji, bez rušenja ilegalne ploče na državnoj zemlji

Policija došla i brzo otišla Foto: PRESS

Urbanističko-građevinska inspekcija ni jutros, nakon drugog dolaska, nije mogla oko devet časova da realizuje rušenje betonske ploče koju je sagradio D. Š. na državnom zemljištu u podgoričkom naselju Malo brdo.

Inspekcija nije realizovala rušenje zbog gupe ljudi, koja je sprječavala izvršenje, ali i policije koja je odbila da izvrši asistenciju.

Predstavnici Urbanističko-građevinske inspekcije nisu krili razočarenje s obzirom da je njihova službena dužnost time obesmišljena.

Na zakazanom rušenju betonske ploče, ali i prizemlja kuće Ž. K, koje je takođe sagrađeno na državnom zemljištu, došlo je 20-ak mještana, koji su sprječavali da se službena radnja realizuje.

Više od 20 minuta kasnili su sa dolaskom predstavnici Centra za socijalni rad Glavnog grada.

Okupljeni mještani Foto: PRESS

Grupa ljudi i tri parkirana vozila onemogućavali su da inspekcija sa mehanizacijom priđe i sruši nelegalne objekte, na kojima su se nalazile žene i djeca.

Uprkos upozorenju nadležnih mještani, koji su došli na rušenje, nisu željeli da se sklone. Tada su se predstavnici inspekcije u 9:05 časova obratili službenicima Uprave policije za asistenciju, koji su odgovorili da oni ne mogu da postupe jer predstavnici Centra za socijalni rad nisu na licu mjesta.

Istakli su da je njihovo prisustvo nužno, jer se na ilegalno sagrađenim objektima nalaze djeca i žene. Samo pet minuta kasnije, oko 9:10 službenici Uprave policije donose odluku da napuste lice mjesta, iako su predstavnici inspekcije tražili od njih da ostanu dok ne dođu zaposleni u Centru za socijalni rad.

Predstavnici Centra za socijalni rad su došli na mjesto događaja tek oko u 9:25 časova.

Savjetovali da se vlasnici nelegalno sagrađenih objekata obrate Ivanu Vukoviću

Prema navodima sa lica mjesta, službenici Centra za socijalni rad Glavnog grada nisu postupili profesionalno.

U razgovoru sa vlasnicima ilegalnih objekata, ali i ženama i djecom, koji su se nalazili na ilegalno sagrađenim objektima predlagali su da se obrate za pomoć gradonačelniku Ivanu Vukoviću, funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS).

Savjetovali su ih da na taj način mogu da traže da otkupe državno (gradsko) zemljište, kako ilegalni objekti ne bi bili srušeni.

Mještani sa djecom i ženama na ilegalnoj betonskoj ploči Foto: PRESS

Oko 9:40 časova predstavnici Urbanističko-građevinske inspekcije konstatovali su da nema uslova da se rušenje ilegalno sagrađenih objekata sprovede, jer službenici Uprave policije nisu bili tu za asistenciju.

guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me