Policija u Beču vjeruje da je na snimku Danka Ilić

Kako Danas saznaje, bečka policija oglasila se nakon vještačenja snimka koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama, te potvrdila da se na njemu najvjerovatnije nalazi nestala djevojčica iz Bora Danka Ilić (2), koja je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. marta oko 13 i 45.

„Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici „Šotenring” naišao na malo dijete“ piše u saopštenju.

Dalje se navodi da su dvije žene koje se i vide na snimku, najvjerovatnije bile svjesne da je čovjek prepoznao dijete, pošto liči na djevojčicu nestalu u Boru, a potom ih je i snimio.

On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu djeteta.

Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali snimke, pretpostavlja se da se najvjerovatnije radi o maloljetnoj Danki Ilić iz Srbije.

Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje slika u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svjedoke kojima su žene sa snimka i njihovo boravište ili mjesto boravka djeteta poznato, da pozovu policiju.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.

Podsjećamo, djevojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dvije državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu potjernicu kako bi sve države svijeta reagovale ukoliko je negdje vide.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primijetili dvije odrasle žene koje prate djevojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi djevojčica Dankinog uzrasta u bijelo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.

Snimak je navodno napravio srpski državljanin koji je isti potom poslao u MUP Srbije, a nakon čega je kontaktirana i policija u Beču.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.