Politika: Ubice advokata Ognjanovića pobjegle u Crnu Goru

Foto: Novosti

Dnevni list „Politika“ objavio je, pozivajući se na svoja nezvanična saznanja, da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića naložio „bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova“ (MUP), da je organizator D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a da su dvojica egzekutora pobjegli u Crnu Goru.

Prema pisanju lista, koji se poziva na izjavu sagovornika bliskog istrazi, operativci MUP koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se odigralo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susjednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

„Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takođe, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mjera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili“, rekao je neimenovani sagovornik za „Politiku“.

„Politika“ je podsjetila da je Ognjanović, koji je branio uhapšenog vođu jednog od kriminalnih klanova Luku Bojovića, neposredno prije ubistva praćen i prisluškivan na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me