Ponovo odložena kontrola optužnice: Odbrana Medenice tražila izuzeće vijeća

Foto: Dan

Kontrola optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice ponovo je danas odložena. Optužena Medenica je u pratnji advokata jutros oko 10 časova stigla je u Viši sud u Podgorici gdje je trebalo da bude održana kontrola optužnice.

Advokat Zoran Piperović, koji zastupa dio okrivljenih, tražio je izuzeće vijeća pa je kontrola optužnice odložena, prenosi RTCG

Na prethodnom terminu, Medenica se pojavila u pratnjih svojih advokata. I ako je sud nakazo da se kontrola odlaže na zahtjev advokata Medenica je zatražila da se obrati sudu i javnosti.

“Koja bi to crnogorska majka ostavila svog sina jedinca, cerku udovicu, maloljetnu unučad. Ja sam 40 gpdina gradila pravosudnu karijeru. Štitila pravosuđe. Nikad nisam sa bojnog polja pobjegla. Ja hoću da se branim. Da zaštitim sebe”, kazala je tada Medenica.

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Izvor: Dan

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me