„Postoji komunikacija Spajića i Ibrahimovića, ne zna se hoće li BS biti dio Vlade“

foto: BS

Ne može se zasigurno reći da li će Bošnjačka stranka biti dio Vlade Milojka Spajića – kazao je poslanik BS-a Mirsad Nurković, gostujući na TV E.

„Da li će neko biti u nekoj rekonstruisanoj vladi u budućem periodu ili ne, zaista to se večeras, danas i ovih dana ne može zasigurno reći. Ne može se možda zasigurno reći ni za one koji su potpisali taj sporazum prije par mjeseci kada su formirali vladu, a samim tim se ne može reći ni za Bošnjačku stranku obzirom da ulazak u Vladu podrazumijeva jedan proces dogovaranja, jedan proces razgovora kroz koji se mora proći i onda nakon svega toga slijede odluke na partijskim organima da li će se ili neće, moguće da ne dođe do ozbiljne ponude. Trenutno smo na nivou nekih indicija da se može nešto tako desiti, međutim da li će se ući u vladu ili ne je stvar okolnosti u datom momentu i kao što sam rekao stvar da li će doći do određenih dogovora ili ne“, kazao je Nurković.

Na pitanje je li BS u skorije vrijeme imala pregovore sa nekim iz Vlade, Nurković kaže:

„Crnogorska javnost vjerovatno zna da gospodin Ibrahimović, kao predsjednik Bošnjačke stranke, sa gospodinom Spajićem, kao predsjednikom pokreta Europa sad, već duže vrijeme ima komunikaciju. Ta komunikacija je bila vrlo aktivna, na visokom nivou, maltene na svakodnevnom nivou je bila prije formiranja vlade. Ta komunikacija se nastavila i nakon formiranja vlade između dva lidera, dvije političke partije. Sama činjenica da ta komunikacija postoji govori da s vremena na vrijeme imamo određene kontakte i sa vladom, u ovom slučaju sa gospodinom Spajićem“, navodi Nurković.

Poslanik BS ne vidi razlog zašto je dio javnost bio iznenađen odlukom te stranke da ne potpiše krivičnu prijavu koju su DPS, SD, HGI i DUA podnijeli protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića, zbog isticanja zastave druge države.

„Ako se već zna da se Bošnjačka stranka vrlo jasno odredila prema tom činu isticanja zastave druge države u kabinetu predsjednika Skupštine. Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je javno, pred čitavom crnogorskom javnošću, u Skupštini okarakterisao taj događaj kao čin koji izlazi iz okvira Ustava, van zakona, tako da po tom osnovu mi nemamo nikakvu dilemu da li je došlo ili nije došlo do kršenja zakona i Ustava Crne Gore. Međutim, na samo Vaše pitanje zašto nismo potpisali krivičnu prijavu, cijenili smo da jednostavno krivična prijava i neko djelo se ne mjeri prema tome koliko ga je aktera potpisalo, da li je to jedan ili više nego po djelu koje se napravilo, to je kvalifikacija samog djela“, navodi Nurković.

Sagovornik TV E navodi da su organi u Crnoj Gori, koji treba da vode računa o zakonitosti i sprovođenju Ustava i zakona i reda, upoznati sa svim tim te da je bilo očekivano da reaguju bez samog čina potpisivanja ili pisanja bilo kakve krivične prijave.

Izvor: TV E/AntenaM

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.