Prava CG: Кrivokapić da plati punu cijenu stana ili da ga vrati

Foto: Prava Crna Gora

Veliku nepravdu decenijama trpi više od 30.000 podstanarskih porodica zbog Ranka Krivokapića i njemu sličnih funkcionera, koji su dobili stanove po višestruko nižoj cijeni od tržišne, smatraju u Pravoj Crnoj Gori.

“Podstanarske porodice su prinuđene da plaćaju podstanarske kirije, ali i poreze i doprinose državi, koja umjesto najugroženijima daje stanove pod povlašćenim uslovima funkcionerima, kao što je Ranko Krivokapić, koji imaju mnogo više imovine. Ranko Krivokapić je 2006. godine dobio od Vlade Crne Gore stan od 137 kvadrata za koji je platio samo 18.000 eura, dok mnogi podstanari godinama pokušavaju da dobiju stan po mnogo većim cijenama i ne uspijevaju u tome”, podsjetili su iz ove partije.

Taj stan je, kako navode, u trenutku kupovine vrijedio na tržištu više od 120.000 eura, tako da je Ranku Krivokapiću Vlada praktično poklonila luksuzan stan.

“Građani su bili prinuđeni da plate razliku u cijeni za stan Ranka Krivokapića više od 100.000 eura, jer on od svoje tada poslaničke plate nije htio da izdvoji novac za stan. Poslanička plata je tada bila višestruko veća od prosječne zarade, tako da bi samo osoba kojoj nije stalo do poboljšanja materijalnog položaja građana mogla da odluči da na njihov račun dobije stan. Ranko Krivokapić se dugo vremena predstavljao kao veliki patriota, a iza scene pljačkao državu i građane Crne Gore. Uzalud Ranko Krivokapić i njemu slični političari koji su dobili stanove na račun građana pokušavaju da zaštite tako stečenu imovinu. On treba da plati stan koji je dobio od države u punom iznosu ili da vrati stan državi”, poručili su iz Prave CG.

Oni dodaju da se konačno mora zaustaviti pljačka građana Crne Gore i oduzeti imovina od svih funkcionera, koji su je stekli nezakonito i na račun građana.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.