Prava CG: Glasaćemo sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda

Prava Crna Gora pozdravlja poziv Venecijanske Komisije da se izglasaju svih četvoro kandidata za Sudije Ustavnog suda navodeći da očekuju da opozicija preispita svoje stavove nakon mišljenja Venecijanske komisije.

“Na prethodnom sastanku na inicijativu predsjednice Skupštine Danijele Đurović, Prava Crna Gora iznijela je stav i namjeru da glasamo za sve predložene kandidate i na taj način damo svoj doprinos deblokadi institucija”, navodi se u saopštenju Prave CG.

Oni su istakli da se nadaju da je opozicija u odnosu na taj sastanak revidirala svoje stavove te da su se pomjerili sa svojih početnih pozicija koje su podrazumijevale i značile dalje produbljivanje krize kroz nastavak nefunkcionalnosti institucija.

“Nadamo se da će stav Predsjednika države i lidera DPS-a Mila Đukanovića nakon mišljenja Venecijanske komisije i zahtjeva sa protesta poslanika njegove partije da se odblokira Ustavni sud biti promijenjen te da će poslanici DPS-a ostati dosledni svojim stavovima i onome što su obećali svojim pristalicama na protestima”, ističe se u saopštenju.

Kako navode, ukoliko ishod ne bude ovakav biće jasno da su protesti organizovani zbog straha od gubitka fotelje Đukanovića, da se poslanici DPS-a igraju i dovode u zabludu svoje pristalice i da u konačnom DPS građane i čitavu državu drži kao taoce svojih ambicija i propale politike, i da svojim anticivilizacijskim djelovanjem predstavlja najveću branu stabilizaciji političkih prilika, funkcionisanju institucija i države.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me