Prava CG i Odbor “Za spas Zete”: Braneći Zetu branimo Podgoricu i Crnu Goru

Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić održao je sastanak u Skupštini Crne Gore sa predstavnicima Odbora „Za spas Zete“, a povodom aktuelne situacije oko inicijative za osamostaljivanje opštine Zeta.

„Situacija je takva da u Podgorici i drugim gradovima trenutno imamo vlast koja je samovoljno, kršeći Ustav, sebi produžila mandat. Po istom principu kršeći dostojanstvo većine mještana Zete predali su inicijativu za osamostaljenje Zete. Upravo odavde, sa ovog sastanka poručujem da ćemo zajedno braniti Zetu. Na taj način branimo Podgoricu i u konačnom Crnu Goru. Zećani sami treba da odluče kada će Zeta biti samostalna opština, jer Zećani ne zaslužuju da se sa njima krpi gubitnička, kriminalna, izdajnička politika”, kazao je Milačić.

Prava Crna Gora pruža punu podršku odboru „Za spas Zete“ i svim Zećanima kako u institucionalnoj tako i vaninstitucionalnoj borbi protiv nesumnjivog pokušaja prevare.

“Prava Crna Gora će u Parlamentu 16. avgusta glasati protiv ove inicijative i na taj način se suprotstaviti neviđenoj i skandaloznoj prevari i zloupotrebi Zete“, dodao je Milačić.

Predstavnici Odbora „Za spas Zete“ izrazili su zahvalnost Pravoj Crnoj Gori i predsjedniku Milačiću lično na uvažavanju i podršci:

„Izražavamo zahvalnost predsjedniku Prave Crne Gore, gospodinu Milačiću, na uvažavanju naše inicijative za održavanje sastanka, gdje smo na prijateljski način razmijenili mišljenja, i dobili traženu podršku u borbi za formiranje buduće opštine Zeta po mjeri Zećana”, navodi se u saopštenju.

Delegacija odbora “Za spas Zete” je upoznala predstavnike Prave Crne Gore sa trenutnim činjeničnim stanjem, kao i sa svim aktivnostima i inicijativama koje su bile aktuelne u proteklim decenijama, a koje nažalost nisu bile uvažene od strane donosioca odluka, što je u krajnjem dovelo do potvrđivanja opravdanosti date podrške kod predstavnika Prave Crne Gore.“

Predsjednik Odbora Prave Crne Gore Zeta Svetozar Ulićević kazao je da mu je čast što u ime Prave Crne Gore Zeta ima priliku da razgovaram sa predstavnicima odbora “Za spas Zete”, koji su dokumentovano elaborirali opravdane razloge i nezadovoljstvo povodom inicijative za osamostaljivanje opštine Zeta koju forsira DPS radi očuvanja vlasti u Podgorici.

“Najviše me čudi od zetskog DPS-a što su za račun neligitimnog gradonačelnika Vukovića zaćutali i prihvatili da budu kolateralna šteta sopstvene partije koja s vremena na vrijeme žrtvuje po nekog svog.
Koristim priliku da poručim da se u ovom slučaju Prava Crna Gora neće baviti partijskom politikom nego će davati bezrezervnu podršku odboru “Za spas Zete” i biti servis građanima Zete“”, naveo je Ulićević.

Sastanku su ispred Prave Crne Gore, pored predsjednika, i predsjednika Odbora Prave Crne Gore Zeta Svetozara Ulićevića bili i članovi odbora Prave Crne Gore Zeta Simon Popović i Saša Dobrović.

Ispred Odbora „Za spas Zete“ sastanku su prisustvovali Milorad Aligrudić, Bojan Popović, LJubiša Anđušić i Draško Boljević.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me