Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj u prvoj posjeti Crnoj Gori

foto: EBRD/AntenaM

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Basso boraviće u posjeti Crnoj Gori od 12. do 14. februara 2024. Ovo je njena prva posjeta zemlji.

“Veoma se radujem posjeti Crnoj Gori, zemlji u kojoj je od obnavljanja njene nezavisnosti Banka već postigla izuzetne rezultate. Crna Gora je za nas važna investiciona destinacija u koju smo do sada uložili više od 800 miliona eura kroz 86 projekata. Samo prošle godine je Banka uložila 80 miliona eura u Crnu Goru i mobilisala 25 miliona eura za podršku investicijama u javnom i privatnom sektoru“, izjavila je tim povodom predsjednica Renaud-Basso.

“Tokom svoje posjete, ponovo ću izraziti našu nepokolebljivu podršku zemlji i sprovođenju neophodnih reformi i investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima EBRD-a kao što su: naš plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost“, kazala je.

Predsjednica će imati sastanke na najvišem nivou sa crnogorskom Vladom i predsjednikom. Između ostalih, ona će se sastati sa predstavnicima civilnog društva i postojećim klijentima iz privatnog sektora, uključujući lokalne banke, kako bi razgovarali o daljoj podršci privatnom sektoru. Predsjednica će takođe razgovarati o zelenoj tranziciji sa partnerima iz javnog sektora Elektroprivredom Crne Gore.

Predstojeći investicioni projekti u Crnoj Gori dostupni su ovdje.

Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD gdje je Banka i dalje najveći institucionalni investitor.

Izvor: antena m

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.