Pretres u Nikšiću: Pronađeno oružje, marihuana, municija…

foto: UP

Nikšićka policija izvršila je pretres stana i prostorija u vlasništvu M.Đ. (41) u nikšićkom naselju Duga i tom prilikom pronašla oko 40 grama marihuane, pištolj, lovačku pušku i municiju.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić planski i u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti u cilju sprečavanja ulične distribucije droga na teritoriji Nikšića, te pronalaska ozružja u ilegalnom posjedu kod građana. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić planski i u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti u cilju sprečavanja ulične distribucije droga na teritoriji Nikšića, te pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da službenici Jedinice za borbu protiv droge Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda Podgorici izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.Đ. (41) u mjestu Duga u tom gradu.

“Tom prilikom pronađeno je 10 ručno pravljenih cigareta i jedno pakovanje, sa sadržajem suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana, ukupne mase oko 40 grama. Takođe, pronađen je pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo osam komada municije, , lovačku pušku marke „Crvena zastava“, kao i 41 komad municije nepoznatog kalibra”, kazali su iz policije.

Iz UP navode da u odnosu na pronađenu drogu upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici kome su spisi predmeta ostavljeni na ocjenu i mišljenje nakon čega će izvršiti eventualnu kvalifikaciju djela.

“Osim toga, o pronalasku oružja upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da će nakon dodatno prikupljenih obavještenja, kao i izvršenih neophodnih vještačenja, izvršiti eventualnu kvalifikaciju djela”, kazali su iz policije.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.