Procesuirano pet lica: Nikšićka policija rasvijetlila više krađa

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji opštine Nikšić, u martu rasvijetlili osam ovakvih krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali pet lica.

„Protiv R.H. (36) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu pravnog jednog lica iz čijeg kruga prostorija u mjestu Ozrinići, je otuđio više komada prohromskih cijevi kao i drugog materijala od prohroma u vrijednosti oko 1.400 eura. Lišen je slobode i priveden tužiocu koji je za ovo lice odredio zadržavanje do 72 sata“, navodi se u saopštenju Uprave policije..

Otuđeni predmeti su, kako se dodaje, pronađeni i vraćeni vlasniku.

„Za dva krivična djela teška krađa i krivično djelo oduzimanje vozila sumnjiči se I.B. (20) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, od jednog lica otuđio putničko motorno vozilo, a od drugog lica u otuđio određenu količinu bakra, mesinga i akumulatora. Takođe, krivično djelo oduzimanje vozila izvršio je na štetu jednog fizičkog lica od kojeg je oduzeo vozilo koje je bilo parkirano. Vozila su pronađena i vraćena vlasnicima, a I.B. je lišen slobode“, dodaje se u saopštenju.

Protiv maloljetnog lica starog 17 godina podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa – otuđio je vozilo koje je bilo parkirano.

„Osim toga, nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu i protiv P.V. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari na način što je u dva stana vlasništvo oštećenog, porušio pregradne zidove i oštetio elektro i vodovodnu instalaciju. Protiv lica F.S. (30) policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela oduzimanje vozila, nasilničko ponašanje i prinuda. On je oštećenom licu zadao više udaraca u predjelu glave i tijela, da bi mu nakon toga polomio mobilni telefon, te od njega oduzeo putničko motorno vozilo i odvezao se“, saopštili su iz UP.

Predmetno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.