Promijenjen naziv Uprave da bi se smijenio Pejović, pada tender težak šest miliona eura

Pejović

Vlada Crne Gore juče je usvojila Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. Između ostalog, tom uredbom izmijenjen je naziv Uprave za šume, na čijem čelu je direktor Srđan Pejović, koja se sada zove Uprava za gazdovanje šumama i lovištima.

U članu 62 a nove uredbe upisano je da će Uprava za gazdovanje šumama i lovištima početi sa radom u roku od 45 dana od dana stupanja na snagu uredbe i da će u istom tom roku biti izabran vršilac dužnosti direktora.

Prema nezvaničnim podacima portala PRESS, smjena Pejovića na taj način dogovorena je između Socijalističke narodne partije (SNP) i Bošnjačke stranke (BS).

Ekonomista Armin Mujević, član Bošnjačke stranke i bivši sekretar za finansije u Opštini Rožaje, glavni je kandidat za funkciju Pejovića.

Mujeviću je, prema istim podacima, zet Jasmin Bralić, vlasnik kompanije “Timber King Montenegro”, koja se bavi proizvodnjom rezane građe i drvopreradom.

Smjenom Pejovića praktično je pao tender, odnosno Prvi javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju u ovoj godini, koji je u junu raspisala Uprava za šume.

Radi se o tenderu za koji je okončano otvaranje ponuda.

Prema podacima portala PRESS, karakteristika tog javnog poziva su bile veće cijene, što nije bio slučaj u vrijeme prethodne uprave te institucije.

Iz tog razloga od ovog tendera, odnosno javnog poziva, očekivao se prihod za državu od preko šest miliona eura, što odgovara prihodima za cijelu prošlu godinu.

Nedugo nakon ovog prvog javnog poziva Uprava za šume je trebala da raspiše i novi javni poziv, tako da se do kraja godine očekivao prihod od preko 10 miliona eura.

To se, međutim, najvjerovatnije neće dogoditi, s obzirom da je promijenjen naziv Uprave za šume i smijenjen Pejović, koji je ranije uprkos pritiscima povećao cijene i onemogućio privilegovane ponuđače (drvoprerađivače), koji su odjeljenja uzimali po minimalnim cijenama.

Kada i kako će biti raspisan novi tender nije poznato. To će imati loše implikacije u narednom periodu, s obzirom na krizu u energetskom sektoru.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me