Radulović: Počela sanacija klizišta Dobrakovo između dva granična prelaza

foto: Ministarstvo

Sanacija klizišta Dobrakovo između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije trebalo bi da bude završena do septembra iduće godine, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je prilikom obilaska lokacije na kojoj su započeti radovi poručio da od izvođača radova očekuje da posao završi u roku, do septembra 2025. godine i da Upravi za saobraćaj što prije dostavi dinamički plan izvođenja radova.

“Ovo klizište je aktivno već nekoliko godina, i do sada je uvijek privremeno sanirano. Međutim, sada smo krenuli sa trajnom sanacijom čime će se obezbijediti nesmetano odvijanje saobraćaja bez rizika da dođe do potpunog aktiviranja klizišta i prekida saobraćaja na ovom putnom pravcu koji je veoma značajan za drumsku povezanost Crne Gore i Republike Srbije. Ugovorena cijena radova je oko 5,2 miliona eura, a rok za završetak radova je 11. septembar 2025. godine”, istakao je Radulović.

Ministar je kazao da je ovaj projekat još jedan dokaz da Ministarstvo nastavlja sa ulaganjem u sjever unapređujući putnu infrastrukturu i ukupan razvoj ovog dijela Crne Gore.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović koji je sa ministrom obišao aktivno gradilište u Dobrakovu, kazao je da očekuje da će sanacija ići planiranom dinamikom te da će na ovaj način klizište između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije konačno biti trajno i kvalitetno riješeno.

“Tokom prošle godine su primijećene veće deformacije na ovom potezu putnog pravca i procijenili smo da se hitno mora sanirati, i stoga smo raspisali tender i izabrali izvođače i nadzor. Nadamo se da će rok biti ispoštovan i da ubuduće nećemo imati problema u saobraćaju na ovoj dionici”, kazao je Vuksanović.

Putem tendera za sanaciju klizišta u Dobrakovu izabrana je danilovgradska kompanija Eurozox, a za nadzor građevinska kompanija Geotechnics Projects “Consulting (GPC)” sa sjedištem u Podgorici.

Izvor: CdM

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.