Revija “Pozorište na filmu” od 13. do 15.februara u sali DODEST-a

Tri poznata kinematografska ostvarenja nastala na osnovu pozorišnih komada ili tekstova pisanih za taj medij biće prikazana u okviru devete u nizu revije “Pozorište na filmu” od 13. do 15.februara, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Kultni film Frenka Kapre “Arsenik i stare čipke” (1944) sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi koji je nastao po remek djelu Džozefa Keserlinga otvoriće reviju u utorak, 13. februara.

Ovo je priča o popularnom neženji, dramskom kritičaru, koji slučajno otkriva mračne tajne o svojoj porodici. Suočen sa zastrašujućom istinom on pokušava, na sve načine, prikupiti potrebnu papirologiju kako bi zaštitio svoje rođake.

Američki ratni film “Stalag 17” iz 1953. o grupi američkih vazduhoplovaca zatvorenih u njemačkom logoru tokom Drugog svjetskog rata biće prikazan drugog dana revije.

Smješteni u zloglasni njemački logor, saveznički ratni zarobljenici, vjeruju da je cinični američki narednik doušnik i da bi mogao da ometa njihove planove za bjekstvo.

Kraj revije, obilježiće komedija “Naslovna strana” (1974) reditelja Bilija Vajldera u kojoj se dugogodišnji reporter sprema napustiti novinarsku karijeru i započeti novi život. Međutim, dok urednik tabloida pokušava da spriječi svog glavnog reportera da se povuče, odbjegli osuđenik na smrt se pojavljuje pokušavajući da dokaže svoju nevinost

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.