Rockstrikcija 5: Level Next

Ritam nereda, foto: Dragan Leković/PRESS

Kad se približavala nova, peta po redu ”Rockstrikcija”, neki, koji su namjeravali da dođu prvenstveno na ”Ritam nereda” su mi kazali ”Doći ću kad budu oni, ove ostale ne poznajem, svi su mi potpuno novi, nisam siguran, ne znam šta da očekujem…” a ja, nekako ponukan osjećajem da se do sada nijednom nisam razočarao Rockstrikcijom, da Janko (organizator) nijednom nije fulao s izborom bendova, čim sam završio smjenu na ”PRESS-u” rekoh sebi ”Piči”. I, kako bih samo pogriješio da nisam došao na vrijeme…

Petrikor, foto: Dragan Leković/PRESS

A peta ”Rockstrikcija” je počela sa podgoričkim srednjoškolskim autorskim bendom ”Petrikor”, kojeg je došao da podrži čitavi bataljon drugara iz škole. ”Petrikor” besprekorno usviran, s harizmatičnim basistom (koji fizionomijom podsjeća na Slash-a iz ”Guns’N’Roses”) bio je burno pozdravljen od publike nakon svake numere, i evidentno su postali ljubimci podgoričkih djevojčica. U publici sam primijetio Nebojšu iz ”Grimm-a” i Braca iz ”Vrpce” koji su došli, između ostalog, da podrže ove mlade momke što je istima definitivno mnogo značilo.

Extroft, foto: Dragan Leković/PRESS

Uslijedio je nastup (takođe srednjoškolskog) hard/core/metal benda ”Extroft” koji je došao iz Valpova, a u sklopu saradnje „Rockstrikcije“ sa „Superval“ festivalom iz Hrvatske koja omogućava razmjenu mladih bendova srednjoškolskog uzrasta. To nije bio nastup nego uragan, a kad su htjeli nakon seta svojih pjesama odsvirati par cover-a, uslijedilo je od publike gromko ”neeee”. Ipak, odsvirali su, na moje lično zadovoljstvo ”Sunshine Of Your Love” od Cream-a a mi, ”old school”, se propisno izmeračili na istu. Janko mi je sav ushićen, vidjevši kako ova mlađarija briljira rekao/konstatovao ”Srednjoškolski bend iz Valpova, srednjoškolski bend iz Valpova”.

9, foto: Dragan Leković/PRESS

A onda, krenula je akcija momaka iz Bar-a, metal/core benda ”9”. Janko mi je, prije par mjeseci, kad se znalo ko sve dolazi na petu Rockstrikciju ukazao na njih, sugerisao da obratim pažnju. I jesam. Ljudi moji, kakva energija, kakav nastup. Publika s pravom oduševljena. Uz ”Grimm”, grad Bar ima još jedan bend koji svira žešći zvuk, i to kakav.

Ritam nereda, foto: Dragan Leković/PRESS

I, uslijedile su zvijezde večeri, ”Ritam nereda”. Iz organizacije su obećali prije pete ”Rockstrikcije” nezaboravnu žurku za sinoć. Jedino, što to nije bila žurka nego ”vulkanska” erupcija, energija koju mogu jedino definisati naslovom ”Next Level”, koji sam i postavio za text. Žao mi je onih koji nisu prisustvovali sinoćnjem hepeningu, žao čisto zbog toga da vide što znači kad se desi sklop svega, raspoloženog benda, više nego raspoložene publike (kojoj je ton davala prisutna mlađarija), ono, kad se bend i publika stopi u jedno i postane isto.

Ritam nereda, foto: Dragan Leković/PRESS

Euforija koja je krenula sa ”Nikog nema” uz ključni povik/konstataciju u istoj ”Mi smo Ritam nereda, nereda, neredaaa” pokazala je horskim pjevanjem da je itekako bilo nekog/nekih. A onda, ”bombardovanje” sa ”Hiljadu godina”, ”Tuđe zastave”, ”Put beznađa”…

Ritam nereda, foto: Dragan Leković

Ne znam, kad sam gledao Vranjkovića na prvoj ”Rockstrikciji”, pa ”Bjesove” na drugoj (treću sam zbog umora morao da propustim) ili”Atheist Rap” na četvrtoj, uvijek sam, pošto sam bio pod utiskom onoga što sam upravo vidio, govorio kako je svaki, upravo odgledani koncert, bez obzira koliko je prethodni bio ne dobar nego odličan – bio bolji od onog prošlog. Sad moram to reći i napisati za ovaj, sinoćnji koncert ”Ritam nereda”. Naprosto, tako mi izgleda, djeluje. Momci su ”razvalili”, ”razbili”, nazovimo to kako godvhoćete!

A koliko će tek biti dobra, pardon, odlična, ne, ne, nije ni to prava riječ, izuzetna ”Rockstrikcija” 6. ne mogu, ne želim ni da zamišljam. Znam jedno, uživaću i biće mi lijepo kao i na svakoj do sada.

Eto tako!

Autor: Dragan Leković

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.