Romske porodice u Baru traže krov nad glavom

Foto: Bar info

Članovi romskih porodica, koje su nakon tragedije pod Volujicom, boravile na Ivanovim koritima, jutros su protestovali ispred zgrade Opštine Bar.

Naser Bisljimi rekao je za Portal Bar info da od Opštine Bar traže smještaj. On ističe da spavaju na ulici i da se djeca razbolijevaju.

“Moja unuka ne može da diše, ima osam mjeseci, ne smije da spava na ulici. Četvoro nam je izgorjelo. Mi hoćemo smještaj”, decidan je, dodajući da im je obećano pristojno mjesto za život.

Bisljimi podsjeća da su očekivali da će za 15 dana dobiti krov nad glavom “a od toga nema ništa, kao što nije bilo ni tokom proteklih 25 godina ”.

“Poslali su nas u šumu, na Ivanova korita. Sva djeca su se razboljela,” dodao je.

Okupljeni su tražili da im se obezbijedi smještaj, ističući da će, u protivnom, insistirati da spavaju u zgradi Opštine.

Bisljimi objašnjava da ih je ukupno 84 (petoro braće sa djecom i unucima) i da će čekati dok im se neko od predstavnika lokalne uprave ne obrati. Istakli su da im “Žene Bara” obezbjeđuju hranu, namirnice dobijaju i od Crvenog krsta, ali “nikakvog načina nemaju, ni za kuvanje, ni za higijenu”.

Nakon dvadesetak minuta, samostalni savjetnik za manjinska prava u Opštini Bar, Naser Kraja je okupljenima saopštio da će njihovu delegaciju primiti zamjenica zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a novinarima je poručio da će poslije sastanka izdati saopštenje.

Podsjetimo, u požaru koji je 15. februara, u ranim jutarnjim satima izbio u naselju ispod brda Volujica, život su izgubile četiri osobe – B. K. (50), S. B. (17), Dž. B. (15) i A. B. (11).

Izvor: Bar info

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.