Rukometašice Srbije prvi rival Crne Gore u drugoj fazi Svjetskog prvenstva

Jovanka Radičević Foto: IHF

Poslije startnog neuspjeha u duelu sa Slovenkama rukometašice Crne Gore zaigrale su mnogo bolje i večeras ih očekuje prvi meču u drugoj fazi i duel sa Srbijom. u 18 časova.

Crna Gora je u drugu fazu ušla bez bodova, ali optimizam pred meč sa Srbijom grade na blistavoj partiji sa Angolom i snažnom otporu p+olimpijskom šampionu Francuskoj, a na osnovu takmičenja u preliminarnoj fazi utisak je da su Srbijam, Rusija i Poljska rivali po mjeri.

Itana Grbić: “Iza nas su tri različita meča u kojima borba nije izostala. Mislim da smo dale koliko smo mogle, a raduje posebno utakmica sa olimpijskim šampionom. Vidjeli ste svi da smo pokazale karakter i da smo skoro 60 minuta igrale egal. Ali to nije blo dovoljno ni protiv njih, a ni protiv sudija, ali takvo izdanje raduje i podstrek je za budućnost.”

I pored činjenice da su u prvoj fazi doživjele dva ubjedljiva poraza Crna Gora ima šanse da se plasira u četvrtfinale, odnosno na jedno od prva dva mjesta, ali im je osim maksimalnog učinka neophodna pomoć i Francuskinja, koje bi takođe morale da savladaju Rusiju, ali i osvoje još neki bod iz mečeva protiv Srbije i Poljske.

Ipak, mladost naših rukometašica ukazuju da je učepće na Svjetskom prvenstvu zalog za budućnost i velika prilika za sticanje iskustva, zbog toga su i tri meča u drugoj fazi mundijala velika stvar za “lavice”.

Nikolina Vukčević: “Mlade smo i rastemo iz meča u meč. I to hrabri za sve što nas dalje čeka u Španiji. Polako slažemo stvari, učimo, a radile smo dobre stvari u posljednja dva meča. Nažalost, ta prva utakmica je bila kakva je bila i sa pehom smo dočekale novi duel koji nas je vratio na put. Najveći uspjeh je što smo sa Francuskom odigrale snažno, bez straha i izvukle pozitivne stvari. Smatram da sa onakvom igrom možemo do još ljepše priče”.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.