Sahranjena Slađana Milošević: Rok zvijezda ispraćena uz pjesmu „Princeza“

Aleksandra Slađana Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slađana Milošević iznenada je preminula 26. marta, a sahranjena je danas u 15 časova, na groblju Lešće u Beogradu.

Slađanina poslednja želja bila je da bude sahranjena pored svog oca, u najužem krugu porodice i prijatelja.

U kapeli su se čuli taktovi pjesme „Princeza“ koju je Slađana Milošević otpjevala sa Dadom Topićem, a muzičar i najbolja prijateljica umjetnice održali su potresan govor. Dado Topić nosio je crnu krunu u rukama, simbolično za ispraćaj rok princeze.

Dado Topić – Sahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Mnogo smo se družili, bila si pravi prijatelj i koleginica. Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje poklonili smo predivne stihove jedne pjesme, balade, kojim smo se vezali i zauvijek ostali u srcima svih koji su nas voljeli i vole. Jednom si rekla da svoje mjesto vidiš među zvijezdama, mislim da si bila u pravu, drugačija od svih, posebna. Toliko blaga, divna. Evo stojim ovdje srećan što sam bio jedan od njih koji su te znali“, rekao je Dado Topić, prenosi „Kurir“.

Dado TopićSahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sahrani su prisustvovali brat pjevačice, muzičar Goran Milošević, Oliver Mandić, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugi članovi porodice, prijatelji, saradnici i poštovaoci njenog stvaralaštva.

Goran Milošević – Sahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages
Sahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Aleksandra Slađana Milošević preminula je 26. marta u bolnici u Zemunu gdje je bila hospitalizovana nakon infekcije pluća. Vijest o smrti popularne pjevačice i umjetnice potresla je region, a od nje su se danima opraštale kolege i prijatelji.

Sahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages
Sahrana Slađane Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slađana Milošević je prvi značajan uspjeh doživjela davne 1977. godine kada je isplivala na površinu jugoslovenske pop-rok scene pjesmom „Au, Au“ i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gdje je pjevala prije Bijelog dugmeta. Slađana je svojom autentičnom pojavom, specifičnim stilom i jedinstvenom muzikom koju je stvarala počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom „Seksi dama“, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima. Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pjesmu „Princeza“, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u SAD, gdje je neko vrijeme svirala sa grupom „Baby Sister“. U svojoj bogatoj karijeri snimila je četiri albuma i veliki broj singlova i ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni.

Izvor: Nova.rs

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.