Šaranović objavio dokument: Ovlastio Šukovića da odgovara na pitanja na Odboru

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavio je medijima dokument u kojem je ovlastio šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića da shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima uzme učešće u radu sjednice skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.Zadiranje članova Vlade u sektor za koji nemaju ovlašćenja, ne samo da umanjuje profesionalni ugled pojedinca i institucije koju predstavlja, već je takvo postupanje suprotno duhu kolegijalnosti i međusobnog poštovanja, koji su ključni za uspješno vođenje i upravljanje državnim poslovima, naveo je Šaranović u saopštenju ne navodeći na koje članove Vlade misli.

– U cilju poštovanja transparentnosti, odnosno prava javnosti da zna, koje je temelj na kome počiva integritet svake institucije, dostavljam akte ovlašćenja koja sam, kao ministar unutrašnjih poslova, dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, koji jasno demantuju svaki pokušaj da se pripiše odgovornost tamo gdje je nema – naveo je Šaranović.

Prema njegovim riječima njihovi izvanredni uspjesi su odraz njihove posvećenosti, stručnosti i služe kao besprekorni model odgovornosti i samodiscipline.

– U ovom kontekstu, već duži vremenski period naglašavam važnost striktnog poštovanja ovlašćenja koje svako od nas ima i poštovanja svakog predloga ministra, uključujući i predlog za razrješenje direktora Uprave policije. Svako prekoračenje ovih granica i zadiranje u rad sektora od strane članova Vlade koji ta ovlašćenja nemaju, ne samo da umanjuje profesionalni ugled pojedinca i institucije koju predstavlja, već je takvo postupanje suprotno duhu kolegijalnosti i međusobnog poštovanja, koji su ključni za uspješno vođenje i upravljanje državnim poslovima – zaključio je Šaranović.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.