Šćekić: DF i Demokrate da uđu u Vladu, Lekić da bude predsjednički kandidat

Šćekić

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da treba da dođe do rekonstrukcije aktuelne Vlade, budući da već četiri ministra nijesu tu, te da u takvoj vladi mjesta treba da dobiju predstavnici Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta. Poručio je da Vlada treba da nastavi mandat u rekonstruisanom sastavu, a Miodrag Lekić, koji nije dobio mandat od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića treba da bude zajednički predsjednički kandidat parlamentarne većine.

“A da u ovom obliku na čelu sa Abazovićem nastavimo sa određenim dogovorima određenu rekonstrukciju i u punom kapacitetu nastavimo do 2024. Ja vjerujem da to možemo. Treba da se razgovara, da se malo spuste strasti. Ja mislim da ćemo svakako trajati još jedan značajan period”, poručio je Šćekić na pres konferenciji. 

Šćekić je kazao  da u budućem periodu mora da se obezbijedi sigurno finansiranje zdravstvenog sistema i dodao da je sve pogoršano zbog ukidanja doprinosa za zdravstvo, prenosi RTCG.

Šćekić je rekao da njihova poruka nije smanjenje plata, navodeći da je to spin i neistina.

“Naša poruka nije smanjenje plata, to je spin i neistina. Mi povećavamo plate”, naveo je on. 

On je rekao da je zdravstveni sistem na nestabilnim nogama i da se njegovim oporavkom Vlada bavi sedam mjeseci, ali da će isporuke ljekova biti redovne. 

Prema njegovim riječima, liste čekanja svedene su na minimum, kazao je Šćekić i naglasio da je u ovih sedam mjeseci pokrenuta izgradnja dvije klinike.

“To je pokazatelj ozbiljnog pristupa poslu. U ovom momentu imamo još mnogo planova i pokrenutih projekata širom Crne Gore”, poručio  je Šćekić.

To je ono što, kako ističe, čini Ministarstvo zdravlja i ministri iz SNP-a.

“I medicinski i nemedicinski kadar mora da ima ista prava i mi ćemo se u tom pravcu ponašati. Neodgovorna DPS vlast je javno zdravstvo tretirala na loš način, a u tom pravcu je išla i prethodna vlada”, kazao je on.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.