Šćepanović: Mamini i tatini sinovi mogu autoputem, majka i dijete sa invaliditetom ne mogu

Autoput

Milka Šćepanović, majka djeteta sa invaliditetom pokušala je prije nekoliko dana da od Kolašina prođe autoputem do Podgorice kako bi u glavni grad prevezla bolesnog sina, ali i pored prateće dokumentacije nije joj dozvoljeno.

“Dok potpredsjednik Vlade najavljuje otvaranje autoputa za jul, njime već jure automobili dokonih tatinih sinova i svi oni koji “nešto znače”. Sa dozvolom ili bez nje. Uz saglasnost CRBC-ja, ili bez nje. Mogu svi, ali ne može invalidno dijete.

Prije nekoliko dana, tražila sam dozvolu u jednom pravcu kako bi dijete odvezla iz Kolašina u Podgoricu. Kažu – ne može! Molila sam ih, objasnila situaciju, pokazala papire – bili su izričiti da mi neće dati dozvolu.

Šta onda može da kaže majka koja gleda nepravdu, koja vidi u šta se pretvara najveći projekat u istoriji Crne Gore? Put čiji završetak kasni već nekoliko godina, koji će otplaćivati generacije iza nas, širi ruke prema objesnim trkačima, a zabranjuje prolaz invalidnoj djeci! Ko smo to mi, gdje smo stigli?

Gdje se izgubila empatija, šta je sa crnogorskim čojstvom, treba li da djetetu koje ionako nema srećno djetinjstvo još više otežavamo? Tužna sam i ogorčena kao majka. Možda će CRBC jednog dana slaviti otvaranje autoputa, ali će ova sramota zauvijek ostati”, napisala je Milka Šćepanović.

guest
Nije obavezno
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me