SDT će podnijeti žalbu zbog ukidanja pritvora Medenici

Foto: RTCG

Specijalno drzavno tužilastvo podnijeće žalbu Apelacionom sudu protiv rjesenja vijeća Višeg suda u Podgorici koje je odbilo predlog da se nekadašnjoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produži pritvor poslije podizanja optužnice. 

To je za Portal RTCG saopštio portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako je Dan portal juče pisao, Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica puštena je da se brani sa slobode i  napustila je spuški zatvor. Njoj je ukinut pritvor, i nije joj određena mjera nadzora, jer nije utvrđeno da postoji opasnost da će pobjeći. 

Medenici je funkcija predsjednice Vrhovnog suda prestala 30.12.2020.godine i, kako je navela ranije, nakon toga je dolazila u Vrhovni sud tri-četiri puta, kada je boravila u kabinetu šefa kabineta ustanove i u predkancelariji, ali je kasnije prestala da dolazi zbog negativnih medijskih navoda.

Medenica je uhapšena, 17. aprila, na Aerodromu u Golubovcima. Nakon toga je saslušana kod državnog tužioca koji je odredio tada tužilačko zadržavanje do 72 časa, a nakon toga sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio joj je pritvor 30 dana. Nakon toga, odbrana je ulagala žalbe na rešenje o određenu pritvora i produženju istog, ali je tada žalba bila odbijana. Razlozi za tada odbijanje žalbe bila je opasnost da Medenica može napustiti državu, odnosno pobjeći.

U odbrani datoj na zapisniku o saslušanju 17.5.2022.godine, Medenica je saopštila da je prije svega vrlo iznenađena onim što joj se stavlja na teret jer ne može vjerovati da ne može imati susret sa bilo kim od ranijih kolega i sa njima se vidjeti i popričati, a da se to ne tumači da čini krivično djelo protivzakoniti uticaj.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me