SDT istražuje stečajni postupak u hotelu “As”, vještaku omogućena desetostruka zarada

Foto: IN4S

Istražitelji iz Specijalnog državnog tužilaštva provjeravaju slučaj isplate troškova sudskom vještaku za procjenu vrijednosti hotela „As” u Perazića dolu, u blizini Petrovca.

Tužilaštvo, između ostalog, sumnja da je uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zloupotrijebio položaj u slučaju hotela „As”, i da je omogućio značajnu zaradu tada sudskom vještaku Saši Zejaku.

Jovanić je sa računa suda vještaku za procjenu platio oko 48.000 eura, i to prije nego što se uopšte i znalo na čiji će teret pasti plaćanje tih troškova.

Tužilaštvo je naknadnim provjerama došlo do podataka da je Zejak dobio i desetostruko više novca nego što je trebalo za ovu procjenu, što mu je omogućio upravo Jovanić. Troškovi za takve poslove obično nisu bili veći od šest ili sedam hiljada eura.

Privredni sud uveo je prije četiri godine stečaj u kompaniju Nega turs Montenegro kojoj je država 2002. godine prodala hotel “As” u Perazića dolu, a koja nije ispunila obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

Stečajni upravnik u tom postupku bila je Snežana Jović.

Specijalno tužilaštvo formiralo je u aprilu 2016. godine predmet povodom privatizacije hotela “As”, ali više informacija dosad nije bilo poznato.

Podsjetimo, Sudija Višeg suda Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, stečajnim upravnicima Saši Zejaku, Darku Peroviću, Paviću Globareviću, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću i Sretenu Mrvaljeviću, te Snežani Jović.

Izvor: RTCG

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me