SDT predlaže pritvor do 30 dana za osumnjičene u predmetu “Plantaže”

Foto: Printscreen

Specijalno državno tužilastvo predložilo je pritvor do 30 dana za Veselina Vukotića, Seada Šahmana, Boža Mihailovića, Duška Perovića i Đorđija Rajkovića.

Kako je nezvanično saopšteno TVCG, odluku o prijedlogu Tužilaštva, danas ce donijeti sudija za istragu Višeg suda u Podgorici.

Podsjećamo, bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije “Plantaže” uhapšeni su 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su učinili krivicno djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaze 13. jul i OMP inzenjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP inzenjeringu pribavljena korist.

Iz policije je saopšteno da je njih šestoro uhapšeno zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.