Šest jednostavnih savjeta da vratite sjaj kosi

Foto: Pixabay

Nijedna frizrua ne može da popravi kosu bez sjaja. U tom slučaju, vaša je kosa lijepa samo posle tretmana, onog dana kada izađete iz salon. Već sledeće pranje i ona je beživotna, dosadna, izgleda nezdravo…

Ovo je problem koji ne diskriminiše i sa njim se sigurno suočavaju sve žene: one sa dugom ili sa kratkom kosom, sa tamnom ili svijetlom bojom, ravnom ili kovrdžavom teksturom. I dok su neki ljudi genetski obdareni super jakom, sjajnom kosom, to ne znači da ostali treba da očajavaju. Rješenja postoje i kriju se u našim svakodnevnim navikama.

Zato sa vama dijelimo šest savjeta za sjajniju kosu koja izgleda i djeluje zdravije.

Ne perite je prečesto

Prekomjerno pranje kose za nekoga znači tri pranja nedeljno, a za nekoga svakodnevno pranje. Bilo koji da je veš odgovor budite uvjereni da prečesto pranje može da izazove kontraefekat: spira prirodne masnoće sa skalpa što dovodi do dehidratacije kose, njene suvoće i lomljenja. U osnovi, ovo znači da ne treba da perete kosu svaki dan. Da biste produžili vrijeme između pranja, nanesite suvi šampon, nosite šešir ili iskoristite to što vam je kosa masna i napravite zalizanu punđu.

Uvijek koristite proizvod za zaštitu od toplote

Jedan od glavnih uzroka kose bez sjaja je prekomjerna upotreba toplotnih alata. Jasno je da ne želite da hodate neuredne, ali morate misliti i na zdravlje kose, posebno ako je tanka i rijetka. Ovakva kosa je sklonija oštećenju usljed toplotnog stilizovanja ili hemijskih tretmana. Dakle, koristite proizvode za zaštitu od toplote.

Nanesite specijalno ulje za kosu

Jednostavan savjet da kosi vratite sjaj jeste: u svoju rutinu uključite ulje za kosu. Ono će vam pomoći da njegujete vlasište i kosu, ostavljajući ih sjajnijim i zdravijim. Preporučujemo vam da isprobate kokosovo ili arganovo ulje kako biste poboljšali stanje vaše kose.

Jedite više superhrane

Generalno, najbolji način da dobijete sjajnu kosu na duge staze je da svom tijelu date hranljive materije koje su mu potrebne. Zdrava, uravnotežena ishrana koja uključuje voće, povrće i proteine je važna za opšte zdravlje kose. Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, kao što su losos, avokado i bademi, ključna je za postizanje vaše sjajnije kose. prenosi Dnevno.me.

Spavajte na svilenoj jastučnici

Ako pokušavate da postignete sjajniju kosu, možda je vrijeme da spriječite njeno habanje na pamučnoj jastučnici. Svila ima tendenciju da bude nježnija za kosu, tako da može doprinijeti manjem lomljenju i kovrčanju. Ovo je jednostavan način da pomognete vašoj kosi da zablista bez dodavanja novih koraka u rutinu nege i stilizovanja.

Redovno se šišajte

Čak i ako nemate farbanu kosu, važno je da redovno idete kod frizera. Osnova za sjajnu kosu je jaka kosa, a najbolja stvar koju možete da uradite da je redovno podšišavate.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.