Sharon Tate – Glumica tragične sudbine

Sharon Tate (24. januar 1943 – 9. avgust 1969) američka glumica i manekenka, poznata po tome što su njena kratka karijera i život tragično prekinuti u jednom od najgorih zločina u istoriji Hollywooda.

Rođena je u vojničkoj porodici, a svoja prva glumačka iskustva imala u Italiji gdje joj je otac služio u tamošnjoj američkoj bazi. Po povratku u domovinu je nakon niza neuspjelih pokušaja prvi značajniji angažman dobila u Eye of the Devil, horor filmu gdje je tumačila lik vještice. Ta joj je uloga omogućila da dobije glavnu žensku ulogu u horor-komediji Bal vampira sa čijim je režiserom Romanom Polanskim započela ljubavnu vezu te se početkom 1968. godine za njega udala. Krajem iste godine je zatrudnjela, a Polanskijevi su kupili kuću u Benedict Canyonu, gdje su upražnjavali hipijevski životni stil i imali običaj održavati zabave.

Jedna od takvih zabava je održana u noći 8/9. avgusta, dvije nedjelje prije nego što je Sharon Tate trebala roditi dijete, i u vrijeme kada se Roman Polanski našao na putu. U kuću su tada provalili militantni hipiji iz tzv. Mansonove porodice i masakrirali Tate i njene goste. Iako su počinioci koje je vodio Charles Manson kasnije uhvaćeni, zločin je duboko pogodio Hollywood i njegove pripadnike podstakao da se odreknu kontrakulture.

Za Press priredio: Dragan Leković

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.