Silvester Stalone: Portret

Silvester Encio Stalone (engl. Sylvester Enzio Stallone), američki filmski glumac, režiser i scenarista, koji je rođen 6. jula 1946. godine u Njujorku. Najpoznatiji je po filmskim serijalima Roki i Rambo.

Stalone je rođen u Njujorku, u porodici Franka Stalonea Starijeg i Žaklin „Džeki“ Labofiš.

Svoju glumačku karijeru započinje u pornografskom filmu Žurka u “Kiti i pastuvi” (engl. Party at Kitty and Stud’s), 1970. godine.

Kasnije dobija malu ulogu sa Vudi Alenom u filmu Banane (engl. Bananas) (1971).

Posle toga dobija još nekoliko manjih filmskih uloga, a kasnije se pojavljuje kao gost u TV serijama Policijska priča (engl. Police Story) i Kodžak (engl. Kojak).

Filmsku slavu stiče 1976. godine ulogom boksera u velikim filmskom hitu Roki (engl. Rocky). Za snimanje ovog filma potrošeno je svega milion dolara, a zaradio je u svijetu preko 225 miliona dolara.

Posle Rokija popularnost mu raste i igra u velikim filmskim hitovima kao što su: Roki 2, Rambo, Roki 3, Rambo 2, Tango i Keš i mnogim drugim.

Nominovan je za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Roki, 1976. godine. Roki je dobio Oskara za najbolji film.

Bio je oženjen sa Sašom Ček (engl. Sasha Czack) (1974-1985) sa kojom je imao dva sina, jedan od njih, Sejdž, umro je od srčanog udara u 36 godini.

Nakon razvoda 1985. godine, oženio se sa glumicom Brigit Nilsen od koje se dvije godine kasnije razveo.

Sada je u braku sa Dženifer Flavin (engl. Jennifer Flavin), sa kojom ima tri kćerke.

Priredio: Dragan Leković

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.