Službenici Radonjićevog specijalnog tima tajno snimali i pratili Zdravka Krivokapića

Krivokapić / Radonjić

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pratili su i snimali kretanje doskorašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, saznaje ekskluzivno portal PRESS.

Da je Krivokapić praćen otkriveno je 21. februara ove godine, prilikom njegovog boravka na području Opštine Nikšić.

Službenici obezbjeđenja doskorašnjeg predsjednika Vlade sačinili su službenu zabilješku, čiji sadržaj objavljujemo:

“Dana 21. 02. 2021. godine, oko 15.40 časova na području Opštine Nikšić, prilikom boravka Predsjednika Vlade Zdravka Krivokapica u istom gradu, službenici obezbjeđenja su opazili bijeli dzip “Tojota Land Cruiser” reg. oznaka BR BU 938, zatamnjenih stakala, iz kojeg je u momentu prolaska pored vozila sa mjesta suvozaca lice sa kamerom snimalo eskort Predsjednika Vlade kao i njegovo obezbjeđenje”, piše u zabilješci.

O tom događaju službenici obezbjeđenja obavjestili su rukovodioca, a informisali su i sektor policije putem službene zabelješke.

“Istim vozilom su upravljali službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala. O njihovoj eventualnim aktivnostima nije bio obavješten niko iz sektora policije koji je nadležan za obezbjeđenje štićenih ličnosti. Službena zabelješka zavedena i uredno i predata i upoznati su pretpostavljeni”, evidentirano je u informaciji koja je sačinjena, nakon što je ispitan događaj.

Na čelu Specijalnog policijskog odjeljenja u vrijeme prađenja Krivokapića bio je Dragan Radonjić, koji važi za čovjeka od povjerenja doskorašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Radonjić je smijenjen sa te pozicije, nakon što je to tražio novoizabrani glavni specijalni tužilac Vladimir Novović. Na Radonjićevo mjesto došao je Predrag Šuković.

Praćenje doskorašnjeg predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića nije izolovan slučaj. Prije nekoliko dana javnost je obaviještena da su dva policijska službenika – Ljubo Milović i Nebojša Bugarin tajno pratili i sada bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića.

Agencija Evropske Unije – EUROPOL evidentirala je da je Ljubo Milović član Kavačkog kriminalnog klana, na čijem je čelu Radoje Zvicer.

Autor: Vl. Otašević

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me