Spajić: Crna Gora pristupila Fondu za inovacije NATO-a

Foto: Vlada Crne Gore

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nakon sjednice Vlade saopštio je da je Ministarstvo finansija pokrenulo važan projekat u kojem je Crna Gora pristupila Fondu za inovacije NATO-a.

“Crna Gora je jedina sa Balkana kojoj je omogućeno da pristupi Fondu za inovacije NATO-a, tako da će crnogorski startapovi imati šansu da dobiju i investicije i mentore iz Brisela, iz NATO-a. Sljedeća sjednica Fonda je 10. februara, tako da se ubrzano pripremamo za takav potez. Biće to veliki iskorak za Crnu Goru, a činjenica je da nijedna druga država sa Balkana nije uspjela da ispuni uslove za pristup”, kazao je Spajić, prenosi RTCG.

On je potvrdio informaciju da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar Đorđe Radulović nisu bili na sjednici, navodeći i da nije tačno da je premijer Krivokapić ponudio ostavku, niti je bilo riječi o tome.

Spajić je poručio da Vlada radi potpuno relaksirano i punom parom, kao da se ništa neće desiti, sve dok imaju povjerenje parlamenta.

“U političkom dijelu mi smo najavljivali više puta da smo ispoštovali, da kažem, principijelni stav premijera, da se neće formirati stranka dok traje ova Vlada. Kad ne budemo imali povjerenje parlamenta, stvari se mijenjaju i vidjećemo”, kazao je Spajić.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.