Spajić: Ostajemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik

Spajić

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić predvodi delegaciju Crne Gore na Samitu NATO-a koji se održava u Vašingtonu. Poručio je da je ova godina u kojoj se obilježava 75 godina NATO-a, posebna i po tome što svjedočimo istorijskom poboljšanju raspodjele tereta među NATO saveznicima.

Navodi da su 23 saveznika među kojima je i Crna Gora, trenutno na ili iznad minimalnog nivoa od 2% BDP-a za odbrambenu potrošnju to je više nego duplo u odnosu na izdvajanja prije samo četiri godine” poručio je on.

“Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35% našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a. Samit je prilika da ojačamo naš savez i prilagodimo se novim bezbjednosnim izazovima” kazao je premijer i izrazio očekivanje da će donijeti konkretne akcije koje će doprinijeti globalnoj bezbjednosti i stabilnosti.

Na marginama Samita premijer je  imao brojne susrete i razgovore sa liderima država članica, između ostalih sa predsjednikom SAD Džo Bajdenom, predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Španije Pedrom Sančezom, premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom te premijerom Islanda Bjarni Benediktsonom i brojnim ostalim zvaničnicima.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.