Srbija igrala neriješeno sa Kamerunom, za prolaz potrebna pobjeda nad Švajcarskom

Foto: Guliver

Posljednji dan drugog kola Svjetskog prvenstva otvara duel Srbije i Kameruna.

Kamerun i Srbija su na kraju podijelili bodove u meču koji je sigurno jedan od najinteresantnijih do sada na cijelom turniru. 

Obije ekipe imale su svoj momentum u kojem su postigli po dva gola u dva minuta.

Srbija je odlično otvorila utakmicu, ređali su se napadi i šanse, najviše preko Aleksandra Mitrovića, ali napadač Fulama nije imao ni sreće. 

Pogotovo ako se uzme u obzir pogođena stativa, i preciznost kod jednog poklona Kameruna. 

Međutim prvi do gola dolaze “Ponosni lavovi”. Očajna saradnja odbrane i Vanje Milinković Savića i lopta je završila u korneru. Iz jedne uigrane akcije, Kunde je izveo Čupo Moting prebacio na drugu stativu gdje se našao Kasteleto kojem nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu, 

Desetak minuta je trebalo fudbalerima Srbije da se povrate od šoka, a onda ponovo da uspostave kontrolu nad mečom. 

I onda rapsodija u nadoknadi. Prvo je Pavlović pogodio nakon Tadićeve asistencije, a onda i Sergej Milinković Savić. Mogla je Srbija i do trećeg gola, ali ponovo je Mitrović bio neprecizan.

Nastavak je donio i treći gol Srbije, nakon prelijepe timske igre, i konačno se u strijelce upisao napadač Fulama, nakon nesebične asistencije Živkovića.

Izgledalo je tada da su u nokdaunu fudbaleri Kameruna, pogotovo nakon još jedne kolosalne šanse. 

I onda je Song odlučio konačno na teren da pošalje svog najboljeg fudbalera Vensaana Abubakara. Napadač koji igra u Al Nasru je u dva minuta vratio svoju reprezentaciju u meč. Prvo je uspio da izbjegne ofsajd zamku, onda driblingom da izbaci Veljkovića i na kraju da lobuje golmana Milinković-Savića. Sudija je prvo svirao ofsajd, ali je na asistenciju VAR-a gol priznat. 

Samo nakon dva minuta, slična situacijua, ponovo Abubakar bježi ofsajd zamci, a onda nesebično dodaje do Čupa Motinga koji pogađa za 3:3.

Probala je Srbija par puta da vrati vođstvo, ali nije uspjela u tome, najviše zbog Mitrovića koji je u par navrata bio i neprecizan i sebičan. 

Na kraju sjajan meč, a putnici u eliminacionu rundu će se znati nakon meča Brazil-Švajcarska. 

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.