Stanić: Ničija fotelja ne smije biti prepreka dogovoru za stolom 30. avgusta

Stanić

Prije dva dana navršile su se dvije godine od 30. avgusta 2020.godine, datuma kad je Crna Gora prepoznala svoju budućnost, kazao je predsjednik odbora Prave Crne Gore Pljevlja Novica Stanić.

Dodao je da smo tada izašli u tri kolone i pobijedili.

Nažalost, nije mnogo vode proteklo Tarom i Moračom, a mi smo se vratili starim, lošim navikama. Liderske sujete, mjerenje zasluga – ko je više doprinio pobjedi, ko je postao ministar, ko nije, a trebalo je, i tako u nedogled. Formirana je „ekspertska“ Vlada koja je trajala godinu dana i tri mjeseca, potom „manjinska“ uz podršku DPS-a koja je izdržala tri mjeseca, piše u saopštenju.

“Kako dalje, pitanje je sad? Jesmo li griješili? Jesmo, i to svi. Neko više, neko manje. Ali hajde da se manemo mjerenja zasluga i krivica, jer će uvijek zakidati na mjeri onaj ko drži kantar. Zato dozovimo se pameti, budimo svjesni istorijske odgovornosti, sjedimo za okrugli sto i krenimo od bijelog papira.
Ničija funkcija, ni fotelja ne smiju biti prepreka dogovoru. Nije najvažnije ko je veliki, a ko mali, ako hoćemo da pravimo velika djela, a većih nema od poštovanja narodne volje iskazane 30. avgusta 2020. godine”, kazao je Stanić.

Kako ističe, veliki su oni, i partije i pojedinci, koji su u stanju da pretpostave državni i narodni interes sitnim partijskim i ličnim kalkulacijama.

Vrijeme nam curi, mnogo je posla pred budućom Vladom, bez obzira kako se zvala tehnička, prelazna ili već kako, važno je da je original, a ne falsifikat. A to znači izraz narodne volje sa poslednjih parlamentarnih izbora, zaključio je Stanić.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me