Starinski recept za jačanje imuniteta do maksimuma

Ilustracija

I med i bijeli luk imaju izvanredne medicinske efekte i veoma su korisni za zdravlje i jačanje cjelokupnog organizma, ali ukus nije baš svima po volji.

Ako napravite ovaj fermentisani bijeli luk, dobijate odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, samo sa manje ljutine i teškog mirisa.

Najteži posao je, naravno čišćenje belog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine. Najbrže ćete to uraditi ako svaki čeno lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.

Napunite teglu i prelite medom, pa zatvorite i ostavite na mračno i hladno mjesto. Povremeno malo prevrnite teglu – okrenite na dolje, pa opet na gore.

Proces fermentacije počinje zahvaljujući baš tom soku bijelog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mješavine “prekipi”.

Već za sedam dana, pojavit će se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mjesec dana kad već možete da konzumirate bijeli luk – biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog lijeka su nemjerljivo velika.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me