Stoltenberg: Crna Gora pokazala da su reforme na Balkanu moguće

Jens Stoltenberg Foto: nato.int

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao je da je NATO odlučan u namjeri da zemljama Balkana pomogne da sprovedu reforme za dobrobit građana, što nije lak put.

“Zahtijeva stvarnu posvećenost i stvarni napredak u reformama i pomirenju, ali je moguć, što su pokazale Crna Gora i Sjeverna Makedonija, zato pozivam sve lidere u regionu da pokažu svoju posvećenost reformama i pomirenju”, rekao je Stoltenberg u intervjuu za Pobjedu .

Dodao je da su odlučni da pomognu zemljama regiona da sprovedu reforme za dobrobit njihovih građana. Stoltenberg je istakao da je Crna Gora cijenjen saveznik.

“Pozdravljam i to što Crna Gora povećava izdatke za odbranu. Sve ovo pokazuje snažnu posvećenost NATO-u”, kazao je on. A Crna Gora uvijek može da računa na NATO. Dodao je da nije na njemu kao generalnom sekretaru NATO-a da komentariše unutrašnja politička pitanja u svakoj zemlji saveznici.

“Ono što mogu da kažem je da sam uvjeren da će Crna Gora ostati odan saveznik u NATO-u”, poručio je on.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.