Stoltenberg pozvao Njemačku i saveznike da isporuče tenkove Ukrajini

Foto: Printscreen

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Njemačku i saveznike da Ukrajini isporuče borbene tenkove i napredne sisteme naoružanja.

“U ključnom trenutku u ratu, moramo Ukrajini obezbijediti teže i naprednije sisteme. I to moramo učiniti brže”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare sa njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistoriusom u Berlinu.

Kako prenosi Anadolija, Stoltenberg je upozorio da se Rusija priprema za nove ofanzive i dodao da bi saveznici trebalo da pojačaju vojnu podršku Ukrajini.

“Ukrajini su potrebni borbeni tenkovi da odbije ruske napade i oslobodi svoju teritoriju, pobijedi i prevlada kao suverena nezavisna nacija u Evropi”, rekao je Stoltenberg.

On je kazao da je sa Pistoriusom razgovarao o isporuci borbenih tenkova Leopard Ukrajini, navodeći da je uvjeren da će uskoro doći do rješenja.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.