Sud u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u EU

Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je juče pritvor do 30 dana pripadnicima MUP i BIA, koji se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

– Pritvor je određen Milivoju K., Dušici J., Miodragu P. i Milanu K. zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično djelo. Danielu J. pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, uticanja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela – navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičeni su prije dva dana saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Pored njih je priveden i Aranđelovčanin Ž. F., inače vozač kamiona, koji je, kako saznaju Novosti, priznao krivicu.

Njemu je nakon saslušanja ukinuto zadržavanje i pušten je kući.

U ovom trenutku policija traga za Aleksandrom M., koji je zvanično bio vlasnik aranđelovačke firme “Blumen market”, preko koje se, navodno, odvijao transport novca zarađen u krijumčarenju kokaina.

On je, prema saznanjima Novosti, Srbiju napustio prije mjesec dana. Sada se istražuje da li je pobjegao ili i tamo ima razgranat biznis sa cvijećem. Njegova firma ima dva ogranka, ali i nekoliko cvjećara u Beogradu.

Srpske istražitelje sada zanimaju i njegovi eventualni kontakti sa Ljubom Milovićem, crnogorskim policajcem, izuzetno bliskim sa vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom.

U zahtjevu za sprovođenje istrage, koji je skoro identičan sa krivičnom prijavom, navodi se da su uhapšeni bračni par, kriminalistički policajac i pripadnica BIA, Daniel J. i Dušica J., kao i nekadašnji pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Milivoje K. učestvovali u prenosu prljavog novca.

Veza između vlasnika “Blumen marketa” i ovih osumnjičenih je više nego zanimljiva, posebno kada se ima u vidu da su se kamionima ove firme, kako se sumnja, prebacivali milioni evra zarađenih od rasturanja narkotika.

Policija sada istražuje da li se, osim novca, među stabljikama cvijeća krila i droga. I dok se traga za Aleksandrom M., vlasnikom “Blumen marketa”, uhapšen je i jedan od direktora u ovom preduzeću, Miodrag P., koji je bio na čelu “Blumen market rentakara”.

Uhapšenim supružnicima na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja, jer su, kako se navodi u prijavi, za potrebe grupe, i na zahtjev pojedinih članova, kroz baze podataka MUP i BIA provjeravali informacije o pripadnicima grupe, kao i o istragama koje vodi UKP.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me